Kaip pasiruošti skanios arbatos? 8 patarimai

✅ 1. Pirmiausia perliekite savo arbatinuką arba puodelį šviežiu verdančiu vandeniu. Tokiu būdu sušildysite arbatinuko sieneles, kurios padės išlaikyti reikiamą temperatūrą plikant arbatą.

✅ 2. Rekomenduojame pasirinkti aukštos kokybės rūšines arbatžoles, kurios jums suteiks daugiausia džiaugsmo mėgaujantis arbata.

✅ 3. Vienam 200 ml puodeliui rekomenduojame įberti 2-3 g arbatžolių arba naudoti aukštos kokybės plikomos arbatos pakelius. Ruošdami arbatą arbatinuke, pavyzdžiui 400 ml talpos, atitinkamai įberkite dvigubai daugiau arbatžolių arba naudokite Teekanne Luxury Bag plikomos arbatos maišelius arbatinukams.

✅ 4. Užvirinkite šviežio vandens. Juodąją, žolelių, ulongo ir vaisinę arbatą užplikykite šviežiu verdančiu (iki burbuliukų 95ºC) vandeniu. Stenkitės nepervirti vandens, tuomet arbata bus skanesnė.

✅ 5. Žaliąją arba baltąją arbatą plikykite 80ºC vandeniu. Jei neturite virdulio su skirtingais temperatūrų mygtukais, galite tiesiog leisti užvirusiam vandeniui ataušti porą minučių. Dažna klaida yra žaliąją arbatą užplikyti verdančiu atveju, prie tokios temperatūros išsiskiria daugiau taninų, kurie sukuria kartumo, sausumo skonį.

✅ 6. Tinkamo vandens pasirinkimas yra be galo svarbus norint paruošti skanią arbatą. Idealiausia būtų naudoti šaltinio vandenį, tačiau žinoma ne visi turime tokią galimybę. Vanduo iš krano įprastai yra kietas ir turi chloro, todėl tokį vandenį reikia perfiltruoti prieš naudojant arbatai.

✅ 7. Kalbant apie arbatos užplikymo trukmę egzistuoja dvi pagrindinės tradicijos: vakarietiškoji ir rytų. Vakarų šalyse arbatos puodeliui kaip aptarėme 3 punkte yra naudojama apie 2-3 gramai arbatžolių, kurios yra užplikomos 3-5 minutėms. Rytų šalyse, pavyzdžiui Kinijoje, ruošiant arbatą pagal tradicinę Gongfu ceremoniją yra naudojama trigubai daugiau arbatžolių, o plikymo trukmė yra daug trumpesnė 10-30 sekundžių. Kita rytų tradicijos ypatybė yra užpilti arbatžoles kelis kartus (10 kartų ir daugiau) ir taip kiekvieną kartą galima mėgautis vis naujai atsiskleidžiančiomis arbatžolių skonio natomis.

✅ 8. Pasimėgavus arbata, nepamirškite ją sandariai uždaryti, bei paslėpti nuo tiesioginių saulės spindulių, taip arbata ilgiau išliks aromatinga ir skani.

Linkime Visiems puikios sveikatos ir skanios arbatos 💪❤️

Išbandykite Teekanne arbatas

Pavadinimas

Translation missing: lt.blogs.comments.moderated